HOE GAAT HET IN Z'N WERK?

INTAKEGESPREK

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wil ik de precieze klacht(en) helder krijgen. Het is daarom belangrijk om een aantal vragen te stellen. Vragen die heel uiteenlopend zijn en op het eerste oog misschien helemaal niets met de klacht te maken hebben. Ik denk hierbij aan duur en aard van de klacht, slaap- eetgewoonten, menstruatiecyclus, werk/leefsituatie,  enz. Na het intakegesprek vindt er een eerste behandeling plaats.

POLS- TONGDIAGNOSE

Op het einde van het gesprek voel ik beide polsen en kijk ik naar de tong. Deze 2 diagnostische methoden worden in de Chinese Geneeskunde gebruikt en geven aanvullende informatie over de problematiek.

BEHANDELING

Afhankelijk van mijn bevindingen stel ik mijn cliënt een bepaalde behandeling voor. Gaandeweg de therapie kan ik de behandelingsmethode aanpassen; steeds inspelend op de situatie. Het is prettig om na een behandeling een niet al te druk schema te plannen. Ook is het belangrijk om niet met een lege maag naar de behandeling te komen en verstandig die dag alcoholgebruik te matigen.

ACUPUNCTUURLIJK werkt enkel op afpraak (telefonisch of per mail).