SANTAI GUASHATHERAPIE

WAT IS GUASHA?

Guasha is een traditionele chinese schraaptechniek waarbij het lichaam in staat wordt gesteld om opgeslagen afvalstoffen kwijt te raken. Afvalstoffen krijgen we binnen door stress, voeding, milieuvervuiling, medicatie, roken, alcohol enz. Deze afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken: in bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaamaan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken, waarna er (pijn) klachten ontstaan.

BEHANDELING

Bij een guashabehandeling breng ik olie op de huid, waarna ik met een speciale schraper de huid begin te "schrapen". De schraper is vervaardigd uit jade, hoorn of metaal. De huid wordt hierdoor rood (doorbloeding) en op plaatsen waar blokkades zijn (door afvalstoffen/toxines), verschijnen "bloeduitstortingen" in de huid. De kleur kan variëren van licht rood tot diep rood of zelfs blauw. Hoe donkerder de kleur hoe ouder (chronischer) de stoornis. De huid wordt bij deze behandeling niet beschadigd. Bij een normale conditie verdwijnen deze vlekken binnen 3 tot 7 dagen. Hoe lang het precies duurt hangt af van de gezondheidstoestand van het lichaam. Na meerdere guashabehandelingen krijgt men steeds minder (rode) vlekken. Dit betekent dat het lichaam weer gezonder wordt.

Bovenstaande behandeling lijkt pijnlijk, maar mijn cliënten ervaren meestal het tegendeel! Het voelt alsof er echt iets wordt losgemaakt. Het behandelde gebied voelt daarna veel minder strak en gespannen. Doordat een goede doorbloeding gestimuleerd wordt blijft het resultaat ook langer voelbaar dan na bijvoorbeeld een massagebehandeling.

TOEPASSINGEN

Een guashabehandeling is bij de volgende klachten een hele mooie therapie: allerlei pijnsyndromen, nek- en schouderklachten, hoofdpijnen (migraine), rugklachten, stress, burn-out, hooikoorts, hoge bloeddruk, vermoeidheid, verminderde weerstand of verkoudheid, reuma, enz, enz.

In praktijk komt het voor dat ik een guashabehandeling afwissel of combineer met een acupunctuurbehandeling. Mijn ervaringen zijn erg positief! De twee therapieën kunnen elkaar versterken, waardoor een klacht sneller kan worden aangepakt.

WAT IS SANTAI GUASHA?

Santai Guasha geeft de garantie voor een gedegen Guasha opleiding. Geen weekend cursus, maar een opleiding van 1,5 jaar waar praktijk en theorie uitgebreid aan bod komen. De gehele opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie examen.

MEER INFORMATIE kunt u vinden op:

https://www.guasha-opleidingen.nl

https://www.guashatherapie.nl

https://www.youtube.com/watch?v=flMyl0qFcDo

https://www.foryoumagazine.nl/afvalstoffen-kwijtraken-met-santai-guasha/

 

 

 

 .