OVER MIJ

Mijn naam is Ton Leenen-Leijten, geboren in 1962. Na afronding  van mijn opleiding HBO -Jeugdwelzijnswerk (1984) ben ik altijd werkzaam geweest met kinderen en hun ouders. Door de jaren heen ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de mens achter de mens. Gezondheid/welbevinden trokken hierbij in het bijzonder mijn aandacht. Het was dus niet zo vreemd dat ik in 2007 besloot het roer om te gooien. Ik startte met de opleiding Chinese Geneeskunde aan de Qing-Bai academie in Nijmegen. Na een basisjaar ben ik me vervolgens gaan specialiseren in Acupunctuur. In 2011 heb ik mijn diploma behaald. 

Na mijn acupunctuurstudie heb ik de kans gekregen om werkervaring op te doen in een acupunctuurpraktijk.  Ik heb hier veel gezien en geleerd. Anderhalf jaar later besloot ik zelf een praktijk te beginnen; een praktijk waarin ik de nadruk kan leggen op zaken die ik belangrijk vind. Tijd, rust en aandacht tijdens de behandeling in een huiselijke omgeving werken zowel voor de cliënt als voor mij prettig.  

In 2013/2014 heb ik aan de Guasha Opleidingen Santai een opleiding tot guashatherapeut gevolgd; een perfecte aanvulling op mijn acupunctuuropleiding. Ik ben ervan overtuigd dat guasha meer bekendheid gaat krijgen, omdat het voor veel mensen een hele prettige en goeie therapie blijkt te zijn. Onder de titelpagina SANTAI GUASHA kunt u meer informatie over deze therapie lezen.

In december 2019 heb ik de opleiding Westerse Medische Basikennis afgerond, waardoor cliënten met een aanvullende verzekering voor Alternatieve Geneeswijze bij veel zorgverzekeraars de behandelingen (gedeeltelijk) vergoed kunnen krijgen. Daarnaast heb ik in november 2019 mijn E.H.B.O.-diploma behaald; samen met de Westerse Medische basiskennis ben ik goed onderlegd om mijn cliënten optimaal te kunnen begeleiden. Onder titelpagina VERGOEDING kunt u meer informatie over de vergoedingen via de zorgverzekeraars vinden. 

Ik vind het elke keer weer bijzonder om als Natuurgeneeskundig therapeut bij te dragen aan het welzijn van mijn cliënten.